Osman terug van Azië Cup: "Zeker een droom die is uitgekomen"

Osman terug van Azië Cup: "Zeker een droom die is uitgekomen"

18 januari 2019 – Mohammed Osman heeft zich vlak voor de hervatting van de Eredivisie bij de selectie van Heracles Almelo gevoegd. Doordat hij met Syrië deelnam aan de Azië Cup, miste de 25-jarige middenvelder het gros van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Osman strandde met Syrië in de groepsfase van de Azië Cup, maar heeft een mooi avontuur achter de rug.Osman zegt via de officiële kanalen van Heracles dat het Syrisch elftal voor het eerste groepsduel door vijfhonderd landgenoten werd begeleid. "Overal kwamen ze vandaan. Scooters, auto's, het was een gekkenhuis. Ze stonden ons voor het hotel op te wachten om vervolgens de bus te begeleiden naar het stadion", vertelt Osman, die in het stadion ook veel landgenoten zag. "Ik denk dat 80% van de toeschouwers Syrisch was. Heel veel Syriërs wonen in Qatar en de Emiraten, maar dat het zo leefde onder de bevolking had ik niet verwacht. Dan besef je wat je aan het doen bent."

Syrië kwam in het eerste groepsduel niet verder dan een teleurstellende 0-0 remise tegen Palestina. Daarna volgde een nederlaag tegen Jordanië (0-2), waarna de bondscoach werd ontslagen. Met een nieuwe bondscoach moest Syrië in de laatste groepswedstrijd een goed resultaat zien te behalen tegen Australië, maar de Syriërs verloren met 3-2. "We hadden zeker geloof in een goed resultaat. Bij een gelijkspel waren we zelfs nog geplaatst als nummer drie. Dat Australië in de blessuretijd de winnende scoorde maakte het extra zuur."

Ondanks de snelle uitschakeling, kijkt Osman met een goed gevoel terug naar de afgelopen weken. "We hadden er hoge verwachtingen van, in die zin dat we ver hoopten te komen. Als je dan na drie wedstrijden naar huis moet is dat teleurstellend. Aan de andere kant is het persoonlijk een ervaring geweest om nooit te vergeten. Dit is zeker een droom die is uitgekomen. Hopelijk komt er een volgende keer."

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021