Buijs tevreden: "We hebben nu meer ervaring in de selectie"

Buijs tevreden: "We hebben nu meer ervaring in de selectie"

18 januari 2019 – Geen Eredivisie-club was zo slagvaardig als FC Groningen op de transfermarkt. De club beleefde een slechte eerste seizoenshelft en deed er met het halen van zes nieuwe spelers alles aan om het na de winterstop beter te doen. Zaterdag tegen Heracles Almelo moet de stijgende lijn worden ingezet.Groningen versterkte zich met Iliass Bel Hassani, Thomas Bruns, Kaj Sierhuis, Mo El Hankouri, Paul Gladon en Ko Itakura. Laatstgenoemde is zaterdag niet inzetbaar. "We hebben nu inderdaad meer ervaring in de selectie en de komende weken moet blijken wat de inbreng van de nieuwelingen is", zegt trainer Danny Buijs op de clubwebsite. "In de oefenwedstrijden in Duitsland hebben we goede dingen en minder goede dingen gezien. De automatismen moeten er nog in groeien en de wedstrijdfitheid moet nog verder worden opgevoerd. Heel veel tijd hebben we daarvoor overigens niet. Waar we de afgelopen zes maanden de helft van de competitie hebben afgewerkt, staan we over ruim drie maanden al bijna aan het einde van de rit en op 33 wedstrijden."

Buijs kijkt met zijn ploeg al langere tijd uit naar de wedstrijd. "Voor deze wedstrijd is de aanlooptijd natuurlijk een stuk langer. We werken al vier weken naar deze wedstrijd toe. Normaal gesproken is dat vijf dagen of een week. Ik denk dat wij in deze wedstrijd ondanks de stand op de ranglijst als favoriet worden gezien. De kans is groot dat er wel een paar nieuwelingen aan de aftrap staan. We beschikken over meer balans in een bredere selectie en hopen op een goede start. Dat geeft meteen een lekker gevoel. Het is in ieder geval een mooi meetmoment om te zien waar we staan."

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019