Post-Sol-tijdperk begint voor Willem II: "Zo werkt het"

Post-Sol-tijdperk begint voor Willem II: "Zo werkt het"

18 januari 2019 – Uitgerekend de eerste wedstrijd na het vertrek van topschutter Fran Sol is een ontmoeting met grote rivaal NAC Breda. Zonder de Spaanse goaltjesdief, die naar Dinamo Kiev is vertrokken, maakt Willem II zich op voor de kraker. Trainer Adrie Koster hoopt er het beste van.Het goede nieuws voor Willem II is dat Renato Tapia, Marios Vrousai en Vangelis Pavlidis, de drie nieuwelingen, speelgerechtigd zijn. "Het is belangrijk dat je een brede selectie hebt. Een seizoen is lang. Om schorsingen en blessures op de vangen is het goed dat we ons met deze jongens versterkt hebben", vindt Koster. De trainer betreurt het vertrek van Sol. "We hadden hem liever niet tijdens het seizoen zien gaan, maar dat is eenmaal hoe de voetballerij werkt. Met nieuwe spelers pakken we de draad weer op. Het duurt wel even totdat de nieuwe jongens volledig gewend zijn aan een nieuwe club en speelstijl."

Koster hoopt desondanks op een goed resultaat tegen NAC, dat in de laatste weken voor de winterstop aardig op dreef was. "De belangen zijn groot. Bij winst doe je goede zaken. We hebben een goed trainingskamp gehad en ook deze week is er hard getraind. Ik verwacht een wedstrijd waarbij veel spanning komt kijken. Als speler moet je daarmee om kunnen gaan, je bent niet voor niets profvoetballer geworden", vindt Koster.

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 februari 2019

  2. dinsdag 19 februari 2019