Realistische Rutten kiest voor resultaat boven vermaak voor fans

18 januari 2019, 15:20

Fred Rutten gaat in eerste instantie vol voor het resultaat als trainer van Anderlecht. Hoewel de oefenmeester niet direct wonderen verwacht bij zijn debuut tegen AA Gent, richt de coach zich vooral op het behalen van een positief resultaat. "Het is een uitwedstrijd en dan gaat het niet over het vermaken van de supporters. Onze taak is om stabiel voor de dag te komen."

Dat vertelde hij tijdens de persconferentie over het treffen met de nummer zeven van de Jupiler Pro League. "Dit soort duels moet je zien als een Europese uitwedstrijd. Je mag niet naïef zijn. Je moet realistisch zijn", maakte Rutten zijn intenties duidelijk, geciteerd door Sporza. Het gaat om resultaat, niet om mooi voetbal. "Het allerbelangrijkste is punten halen. Het resultaat staat voorop. Als wij punten mee naar huis kunnen nemen, zal ik blij zijn. Ik hou van voetballen en dan wil je ook wel eens leuke dingen zien, maar dat staat nu niet voorop."

Bovendien denkt Rutten niet meteen een wonderdokter te zijn bij Anderlecht. "Er is een nieuwe coach, maar ik ben ook geen tovenaar die met een stokje zwaait en zo alles rechttrekt. Maar bij Anderlecht is verliezen nooit een optie. Bij iedere nederlaag staat de club in brand. Dat is normaal. Dat is de geschiedenis van deze club."

4-3-3-systeem

Rutten kiest in elk geval wel voor 4-3-3-systeem, want daarin voelen de meeste spelers zich thuis, zo merkte de coach. "Je moet altijd spelen naar de mogelijkheden van je spelers. In de afgelopen week heb ik gezien dat de spelers zich wel prettig voelen bij een 4-4-3", aldus de oefenmeester, die geen basisspelers wilde prijsgeven. "Over mijn basisploeg doe ik geen uitspraken, maar in mijn hoofd ben ik er voor 99 procent uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen