FC Emmen kampt met personele problemen voor treffen met PSV

FC Emmen kampt met personele problemen voor treffen met PSV

18 januari 2019 – FC emmen-coach Dick Lukkien kampt met personele problemen in aanloop naar het thuisduel met PSV. De coach kan geen beroep doen op Emil Bijlsma, Rob Deiman en Henk Bos, terwijl Stef Gronsveld, Nick Bakker en Dennis Telgenkamp nog twijfelgevallen zijn. Ook kunnen Alexander Bannink, Anco Jansen, Nicklas Pedersen en nieuwkomer Michael de Leeuw geen negentig minuten meedoen en beginnen zodoende op de bank.Dat laat Lukkien weten op de clubsite. "Nico Neidhart heeft een beetje spierpijn, maar kan spelen. Op de lange termijn kan hij heel belangrijk worden," aldus Lukkien over zijn aanwinsten. "De Leeuw heeft bij FC Groningen bewezen dat hij heel goed als spits kan spelen. Maar bij Veendam liet hij zien ook goed te zijn achter de spitsen. Hij speelt in alles om te winnen."

Neidhart kan in de basis beginnen, terwijl De Leeuw nog geen negentig minten meedoet. Met de verdediger hoopt Lukkien de rijen ditmaal wel gesloten te houden tegen PSV, waar het de vorige keer bij 6-0 eindigde. "Het zou naïef zijn om ze enorm veel ruimte te geven. We hebben er in Eindhoven voor gekozen om ze wat hoger onder druk te zetten. Ik wilde ze een beetje verassen. En zo beginnen we eigenlijk altijd aan een wedstrijd. Maar ik denk dat zij meer moeite hebben om met een compacte tegenstander om te gaan."

Emmen wil tegen de regerend landskampioen de tweede seizoenshelft goed beginnen, om die net zo succesvol te laten zien als de eerste. "Waarom zouden wij niet minimaal hetzelfde aantal punten kunnen halen? Dat zal niet zomaar gebeuren, maar daar gaan we wel voor. Als we blijven beseffen dat we het met elkaar en voor elkaar moeten doen, dan zijn wij echt een lastige ploeg om tegen te spelen", besluit de coach.

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019