Ten Hag over transfer Wöber, blessure Tagliafico, Onana en Traoré

18 januari 2019, 14:04   Bijgewerkt: 18 januari 2019, 14:41

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft nog een aantal vraagtekens voor de Eredivisie-hervatting tegen sc Heerenveen. De oefenmeester kan in elk geval niet beschikken over Nicolas Tagliafico (geblesseerd), terwijl Andre Onana (hij ging met hoofdpijn naar huis vrijdagmiddag) een vraagteken is. Verder zullen Joël Veltman en Lassina Traoré nog niet bij de wedstrijdselectie zitten.

Dat vertelde de coach tijdens de perconferentie. Mogelijk is Daley Sinkgraven de vervanger van de geblesseerde Argentijn, van wie Ten Hag hoopt hem komende week weer terug te hebben. "Daley is een goede speler, kundig. Goed aan de bal. Hij heeft onder Peter Bosz een hele goede periode gehad", loofde Ten Hag. "Met hem hebben we weer een kwaliteitsspeler erbij, die uitstekend op de backpositie uit de voeten kan."

Zijn terugkeer betekende ook dat

€17M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/maximilian-wober">Maximilian Wöber mocht vertrekken naar Sevilla. "Want met Lisandro Magallan hebben we ook centrale verdediger aangetrokken. Bij het totaal plaatje en het perspectief, moet je zo'n speler dan een kans gunnen", vond Ten Hag over de uitgaande transfer van de verdediger. "Mazraoui liet in de VS bovendien ook zien uitstekend op de linksback-plek te kunnen spelen."

{image[331688][right-half][]}Traoré en sc Heerenveen

Verder ging het tijdens de persconferentie ook over aanwinst Traoré, die net als Veltman (moet in oefenduels nog wedstrijdfit worden gemaakt aangezien hij niet bij Jong Ajax mag spelen) niet bij de selectie zit. "We wilden hem vorig jaar eignelijk al halen, maar dat kon door de wetgeving niet. Hij is opgetraind bij Ajax Cape Town, die hebben uitstekend werk verricht. Hij heeft een goede indruk gemaakt in de VS, maar hier moeten we hem verder scholen. Dat zal in eerste instantie vooral via Jong Ajax lopen."

Tegen sc Heerenveen zal de aanwinst in elk geval niet bij de selectie zitten. Ook zonder hem moet Ajax gewoon winnen van de Friezen. "Heerenveen scoort makkelijk, maar krijgen ook veel goals tegen. Defensief hebben ze zwakheden. Bovendien zijn wij thuis erg sterk", aldus Ten Hag, die gewoon op volle oorlogssterkte begint. "Dat doen we namelijk altijd."

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen