Wormuth vindt dat zijn ploeg in uitduels een 'Wundertüte' is

Wormuth vindt dat zijn ploeg in uitduels een 'Wundertüte' is

18 januari 2019 – Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Groningen heeft Frank Wormuth een Duitse term van stal gehaald. De coach van Heracles Almelo noemt zijn ploeg een Wundertüte, wat een wonderzak betekent."Je weet niet wat erin zit", legt hij uit. "We hebben voor de winter moeizaam gewonnen in uitduels, maar de laatste bij Excelsior bracht ons wel een overwinning. We weten niet hoe het zal zijn. De jongens hebben na de laatste wedstrijd twee weken vrij gehad, belangrijk om weer fris te worden. Vorige week hebben we iedere dag twee keer getraind, deze week hebben we in een normaal ritme toegewerkt naar FC Groningen."

Het duel met Groningen betekent een weerzien met veel oude bekenden. Mike te Wierik, Thomas Bruns, Paul Gladon en Iliass Bel Hassani spelen tegenwoordig allemaal bij Groningen. "De familie Heracles Almelo is weer samen, dus het moet voelen als een thuiswedstrijd", lacht Wormuth. "De laatste twee wedstrijden die FC Groningen afwerkte, tegen FC Köln en MSV Duisburg, speelden ze met drie nieuwelingen. Dat maakt niet zo heel veel verschil, want de rest van de ploeg kent elkaar. Na een pauze moet je weer ritme vinden en opnieuw beginnen. Het kan meteen goed vallen maar het kan ook tijd kosten."

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019