Van den Brom ziet Utrecht-thuis als een 'mooie uitdaging'

Van den Brom ziet Utrecht-thuis als een 'mooie uitdaging'

18 januari 2019 – AZ sloot de eerste seizoenshelft van de Eredivisie af als nummer zeven en dat was uiteraard niet wat de Alkmaarders hadden gehoopt. De ploeg van John van den Brom gaat op zoek naar eerherstel en wil de inhaalslag zaterdag goed beginnen tegen FC Utrecht.AZ staat zevende, terwijl Utrecht de vierde positie in handen heeft. "We staan drie punten achter, dus dat betekent dat de strijd is ingezet", zegt John van den Brom tegen RTV NH. "De voorbereiding op de tweede seizoenshelft is dusdanig ingericht dat we er moeten staan als de eerste wedstrijd begint. Dat moet zaterdag blijken."

Dat er slechts drie punten verschil zit tussen de nummer vier en de nummer zeven, geeft aan hoe spannend het is. "De stand zegt genoeg denk ik, als je ziet hoe dicht we op de ranglijst bij elkaar staan. Kijkend naar het verleden denk ik dat AZ er altijd beter uit is gekomen, maar dit is het heden. We spelen tegen een directe concurrent voor de vierde plaats. Ik vind dat een mooie uitdaging."

Boadu
Bij AZ ligt Myron Boadu voor op zijn herstelschema. De aanvaller, die in september zijn enkel brak, is geopereerd en voelt zich steeds beter. Volgens Van den Brom gaat het de goede kant op. "Myron is ook alweer op het veld bezig en die moeten we een beetje temmen", zegt de trainer tegen De Telegraaf. "Hij wil het liefst morgen al spelen. Dat geeft wel aan dat hij zich goed voelt en dat is prima, zeker na een breuk. In zijn revalidatie ligt hij op schema."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019