Bosz staat voor lastig karwei en zet in op Europa League

18 januari 2019, 08:15   Bijgewerkt: 18 januari 2019, 10:35

Peter Bosz start dit weekend met Bayer Leverkusen thuis tegen nummer drie Borussia Mönchengladbach en dat wordt direct een belangrijke wedstrijd. De oefenmeester heeft namelijk als doelstelling om Europees voetbal te halen, het liefst zelfs Champions League. Maar dat wordt een bijzonder lastig karwei, zo realiseert hij zich. "Op dit niveau is drie punten achterstand best veel."

Dat is namelijk het verschil tussen de nummer negen Bayer en nummer zes Eintracht Frankfurt. Bovendien was de tijd maar kort voor Bosz. "Wat je normaal in zes weken doet, moest nu in twee weken. Dat kan niet, dat weet ik. De tijd die je hebt, moet je zo goed mogelijk te gebruiken. Nu stap ik tussentijds in, dus moeten we kijken of het lukt om de Europa League te halen", aldus de oefenmeester tegenover De Stentor.

Een van de voordelen voor Bosz is dat veel spelers ook al onder Roger Schmidt bij Bayer Leverkusen zaten. "Hij deed het nog extremer dan wat ik voorsta. Alle trainingen die hij heeft gegeven zijn gedocumenteerd en staan bij mij op de computer. Heel interessant, al heb ik natuurlijk mijn eigen oefeningen om mijn speelwijze te integreren", legt de Nederlandse coach uit.

Toch kan het even duren voordat de speelwijze is ingeslepen, verwacht Bosz. "Bij Ajax ben ik daar drie maanden mee bezig geweest. En dan kun je nu niet verwachten dat dat al binnen zeven dagen goed gaat. Het vervelende is dat de herstart van de competitie al voor de deur staat." Al zal het aan de potentie in de selectie niet liggen. "Ik ben een enorme fan van Kai Havertz. Dat is echt een groot talent, een geweldige speler. Maar ook Julian Brandt is een grote speler. Het is heel mooi om met zulke spelers te mogen werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen