Excelsior's Schouten wil óók blijven na belangstelling Fiorentina

18 januari 2019, 07:39

Excelsior-uitblinker Jerdy Schouten blijft, ondanks de interesse van Fiorentina, bij zijn keuze om dit seizoen nog niet te vertrekken. De middenvelder is na een half jaar al een van de uitblinkers op Kralingen en staat in de Italiaanse belangstelling, maar hij wil nog minimaal een half jaar in de Eredivisie voetballen. "Ik wil minimaal een heel seizoen laten zien wat ik waard ben en dan zullen we wel kijken wat er gaat komen."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Eerder al deed hij een soortgelijke uitspraak, toen was de interesse van de Italiaanse club echter nog minder concreet. Daardoor verandert zijn gedachte echter niet. "Het is een mooie club, maar ik ben er niet al mee bezig om nu al zo'n stap te willen maken. Ik heb pas veertien wedstrijden in de Eredivisie gespeeld."

Dat hij slechts tot veertien duels kwam, had te maken met de blessure die hij vlak voor de winterstop op liep. Direct verloor Excelsior zonder hem driemaal op rij (6-0, 2-1 en 0-3). "Het is natuurlijk nooit goed voor een team als je automatismen hebt met een vaste basis en daar dan mensen uit wegvallen. Ik denk dat het meer daaraan ligt dan dat het echt persoonlijk is", blijft de middenvelder bescheiden over zijn eigen bijdrage.

Eerder speelde de 22-jarige voetballer voor Telstar en ADO Den Haag, de club waar hij ook het grootste deel van zijn jeugdopleiding doorliep. Schouten tekende afgelopen zomer een verbintenis tot en met de zomer van 2021, waardoor de Rotterdammers een flinke transfersom tegemoet kunnen zien bij een overgang.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen