Barcelona poetst bekernederlaag weg en zit nu in wachtkamer

17 januari 2019, 23:30   Bijgewerkt: 18 januari 2019, 08:05

FC Barcelona heeft de return in het bekertweeluik met Levante eenvoudig gewonnen (3-0), maar moet nu plaatsnemen in de wachtkamer. Dat Juan Brandáriz in het heenduel meespeelde, kan de Catalanen een plek in de kwartfinale van de Copa del Rey kosten.

Chumi, zoals Brandariz wordt genoemd, liep bij Barcelona B tegen een schorsing aan. Volgens Barça was dit niet van toepassing op de bekerwedstrijd van de hoofdmacht. Levante denkt daar anders over en dient morgen (vrijdag) een klacht in bij de bond, die Barça uit het toernooi zou kunnen zetten. Alleen dan kan het nog de volgende ronde bereiken, want binnen de lijnen had Levante geen enkele kans.

Barcelona, met Jasper Cillessen onder de lat, zette Levante meteen onder druk om de 2-1 van vorige week zo snel mogelijk weg te poetsen. Die druk werd de club in Levante na een half uur te machtig. Lionel Messi gaf goed mee aan Ousmane Dembele, die met het nodige fortuin scoorde. Direct daarna verdubbelde de Fransman de score. Wederom had hij over geluk niet te klagen. Door toedoen van doelman Aitor vierde Dembele zijn tweede.

Aitor herstelde dat wel met een paar goede reddingen op pogingen van Messi en Philippe Coutinho, die ook nog een doelpunt afgekeurd zag worden. Maar Messi slaagde erin om een doelpunt mee te pikken. Op aangeven van Nelson Semedo tikte de Argentijn de bal langs Aitor. Aan de andere kant hield Cillessen zijn doel schoon, al zag hij de bal in blessuretijd nog op de paal belanden.

Overige uitslagen:

Real Sociedad - Real Betis* 2-2

Espanyol* - Villarreal 3-1

* = door naar volgende ronde

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen