Spoorboekje: Eredivisie hervat en wordt Barça uit beker gezet?

18 januari 2019, 07:00   Bijgewerkt: 17 januari 2019, 23:59

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 18 januari.

Nieuws

Wordt FC Barcelona uit Spaanse beker gezet?

FC Barcelona maakte in de return van het bekertweeluik korte metten met Levante, maar het is ongewis of de Catalanen zich ook melden in de kwartfinale. In het heenduel maakte Barça gebruik van Juan Brandáriz, die geschorst zou zijn. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/344602/bevestiging-barca-moet-vrezen-voor-diskwalificatie-copa-del-rey/,_blank,Levante dient vandaag een klacht in bij de bond], dat een oordeel moet vellen en bepalen of Barcelona in het bekertoernooi mag blijven.

Wedstrijden

Vitesse - Excelsior (20.00 uur)

In Arnhem wordt de Eredivisie weer hervat met een duel tussen de nummers vijf en veertien van de ranglijst. Beide ploegen deden vooralsnog geen gekke dingen tijdens het transferwindow. De Vitessenaren kunnen bij een overwinning in het GelreDome tijdelijk opschuiven naar de vierde plaats. Een resultaat zou ook lekker meegenomen zijn voor de bezoekers, want zij staan slechts één punt boven de rode streep.

NEC - Telstar (20.00 uur) 

Het is al maandenlang bittere ellende voor NEC. De eerstedivisionist verloor de laatste vier duels op rij en is inmiddels afgezakt naar een beschamende vijftiende positie. En dat voor een ploeg die voor aanvang van het seizoen aangaf zo snel mogelijk terug te willen keren naar de Eredivisie. Als het ook verliest van Telstar, dat een plaatsje onder de Nijmegenaren staat, is het echt hommeles in De Goffert. NEC mist overigens acht (!) vaste krachten.

Hoffenheim - Bayern München (20.30 uur)

Bayern München mag bij de hervatting van de Bundesliga meteen aan de bak. Der Rekordmeister gaat op bezoek bij Hoffenheim, dat zich vorig seizoen plaatste voor de Champions League. Bayern moet in het spoor blijven van koploper Borussia Dortmund, Hoffenheim wil uitzicht houden op de Europese plaatsen. Zeker is dat Arjen Robben de herstart moet laten schieten.

Voetbal op tv

19.30 uur: Keuken Kampioen Divisie Live, FOX - schakelkanaal Eerste Divisie

19.50 uur: FC Den Bosch - TOP Oss, FOX Sports 2 - live verslag uit Eerste Divisie

19.50 uur: Sparta - Roda JC, FOX Sports 3 - live verslag uit Eerste Divisie

20.00 uur: Vitesse - Excelsior, FOX Sports 1 - live verslag uit Eredivisie

20.25 uur: Hoffenheim - Bayern München, FOX Sports 4 - liveverslag uit Bundesliga

20.25 uur: STVV - RC Genk, Ziggo Sport Select - live verslag competitieduel uit België

22.00 uur: Keuken Kampioen Divisie Live, FOX Sports 7 - samenvattingen Eerste Divisie

22.20 uur: NOS Studio Sport Eredivisie, NPO 1 - samenvatting Eredivisie-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen