Kovac onzeker over toekomst van ontevreden James bij Bayern

17 januari 2019, 12:42

Het is erop of eronder voor James Rodríguez. De Colombiaan moet het komende half jaar overtuigen bij Bayern München. Anders wordt de optie van de Real Madrid-huurling niet gebruikt en kan hij een contract bij Der Rekordmeister vergeten.

Dat zijn de woorden van trainer Niko Kovac ter voorbereiding van het Bundesliga-duel tegen Hoffenheim. Hij wil zijn middenvelder zien presteren, want dat is sinds zijn tijdelijke komst in 2017 nog maar mondjesmaat gelukt. Dit seizoen kwam Rodríguez tot nog toe slechts elf wedstrijden in actie en lijkt het er niet op dat Bayern 42 miljoen gaat betalen om hem definitief over te nemen van Real Madrid.

Kovac probeert de Colombiaan, die duidelijk niet tevreden is met de speeltijd die hij krijgt, te motiveren. "Hij speelt voor zijn toekomst. Ik verwacht dat hij zich meer laat zien. Hij moet topprestaties leveren. Ik zie dat hij de motivatie en de focus heeft. Hij wil meer aan spelen toekomen", vertelt Kovac op de persconferentie in aanloop naar de competitiehervatting. Volgens de trainer ligt de kans van slagen vooral in de handen van de speler zelf. "Hij moet bewijzen dat hij in het team hoort."

Vrijdag begint de nummer twee van de Bundesliga aan haar jacht op de koppositie. Dat doet het mogelijk met Rodríguez, maar zeker nog zonder de geblesseerde Arjen Robben.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen