Schaars fit na beenbreuk: "Dan voel je je zo vrij"

17 januari 2019, 12:20   Bijgewerkt: 17 januari 2019, 16:04

Stijn Schaars kan niet wachten om zijn rentree in de Eredivisie te mogen vieren. De ervaren middenvelder van Heerenveen is hersteld van zijn dubbele beenbreuk, die hij in april van vorig jaar tijdens een training opliep. Ondanks zijn aflopende contract hoopt Schaars ook na de zomer nog profvoetballer te zijn. "Pas als het plezier weg is, stop ik."

De controleur (35) kijkt met de NOS terug op de periode na zijn beenbreuk. Zijn leeftijd speelde hem parten in het revalidatieproces, merkte Schaars. "Als 22, 23 jaar bent, genees je sneller. Ik was 34. Alles kost meer energie. Herstellen van een inspanning, de genezing van botten, alles duurt gewoon langer, merkte ik."

Nu hij weer hersteld is, hoopt hij zo snel mogelijk weer terug op het veld te zijn tijdens wedstrijden van de Friezen. Schaars is dankbaar om weer volop mee te kunnen draaien. "Als je dan weer tussen die jongens loopt, geeft dat zo'n fijn gevoel. Dan voel je je zo vrij. En bevoorrecht ook."

Over zes maanden loopt het contract van Schaars af bij Heerenveen. Stoppen wil hij echter nog niet. "Voor het geld hoef ik het niet meer te doen. Ik doe het puur omdat ik het nog heel leuk vind. Pas als dat plezier weg is, stop ik."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen