Derby krijgt waar het recht op heeft en stunt in FA Cup

Derby krijgt waar het recht op heeft en stunt in FA Cup

16 januari 2019 – Derby County heeft in het replay-duel van de FA Cup voor een knappe prestatie gezorgd door op bezoek bij Premier League-club Southampton als winnaar uit de strijd te komen. Dankzij twee doelpunten kort achter elkaar keek de ploeg van Frank Lampard twintig minuten voor tijd nog tegen een forse achterstand aan, maar net als in het eerste duel werd er in de reguliere speeltijd nog een gelijkspel uitgesleept (2-2). Na verlenging en penaltys werd de ploeg uit de Championship zelfs beloond met de overwinning dankzij een misser van Nathan Redmond. Het was een feest der herkenning voor Derby. Tijdens het eerste duel leek uitschakeling lange tijd een voldongen feit dankzij twee goals van Nathan Redmond, maar wist de ploeg van Lampard zich op te richten en op knappe wijze een gelijkspel te noteren. Dat was genoeg voor een return, aangezien de duels om de FA Cup niet meteen een verlenging krijgen, maar de wedstrijd een paar dagen later opnieuw wordt afgewerkt.

Ook op bezoek bij Southampton beleefde Derby lange tijd een déjà vu. Via Stuart Armstrong en Redmond kwamen The Saints op 2-0, maar in de slotfase vocht Derby zich met goals van Harry Wilson en Martyn Waghorn langszij: 2-2.

Een doelpuntloze verlening en het logische gevolg van strafschoppen was een feit. Daar werd Nathan Redmond de pechvogel van Southampton, want de vleugelaanvaller schoot als enige naast. Daarmee was de formidabele stunt van Derby en Lampard een feit.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 oktober 2020

  2. maandag 19 oktober 2020