Ronaldo kopt Juventus in Saudi-Arabië naar de Supercoppa

16 januari 2019, 21:32

Met dank aan Cristiano Ronaldo heeft Juventus woensdagavond beslag gelegd op de Supercoppa. Tegen AC Milan, dat lange tijd zeker niet de mindere was ten opzichte van de ongenaakbare koploper uit Italië, maakte de Portugees in Saudi-Arabië het verschil met een doelpunt na een uur spelen en bezorgde hij De Oude Dame daarmee de eerste prijs van 2019.

Dat het duel in het veelbesproken Midden-Oosten werd afgewerkt, zorgde eind vorig jaar voor een hoop kritiek in en rondom Italië. Het treffen vond echter gewoon doorgang en daarom troffen Juventus en AC Milan elkaar in het King Abdullah Sports City.

Buiten de landsgrenzen kwamen de Milanezen niet onverdienstelijk voor de dag. De ploeg van Gennaro Gattuso, die met Juve-huurling Gonzalo Higuain als bankzitter van start ging, kreeg vlak na rust de grootste kans op de openingstreffer: Patrick Cutrones vuurpijl spatte uiteen op de doelpaal.

Net op het moment dat Milan dacht toe te kunnen slaan, was daar Ronaldo. Na een prachtige pass van Miralem Pjanic kopte de Portugees zijn negentiende goal in een finale binnen. Kort daarna was het verzet van Gattuso en co definitief gebroken, want Franck Kessié zag de rode kaart na een schop op de enkels van Emre Can.

Zodoende won Juventus ook in 2019 alvast een prijs en mag het wederom Ronaldo bedanken vanwege zijn trefzekerheid. De kans dat er nog meer gejuicht kan worden in Turijn is dit jaar aannemelijk, want de ploeg is nog op drie fronten actief en stevent opnieuw af naar een landstitel in Italië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen