Bielsa zorgt na persconferentie voor nieuwe wending in 'Spy Gate'

16 januari 2019, 21:00

Leeds United-manager Marcelo Bielsa heeft op een uiterst bijzondere persconferentie duidelijkheid gegeven over 'Spy Gate'. De trainer van de koploper van de Championship laat weten niets verkeerd te hebben gedaan en kwam bovendien met een bijzondere onthulling over zijn veelbesproken spionagestunt.

In aanloop naar de topper tussen Leeds en Derby County werd er tijdens een training van Derby een man aangehouden vanwege verdacht gedrag. Na onderzoek bleek het te gaan over een medewerker van Leeds, die door Bielsa als spion werd gestuurd.

Wat volgde was woede van de kant van Derby, een 2-0 overwinning van Leeds en excuses van het Leeds-bestuur. En dat was nog niet alles, want Bielsa gaf woensdag op een speciaal ingelaste persconferentie aan dat hij al veel vaker spionnen naar de trainingen van tegenstanders had gestuurd.

"Ik heb al onze rivalen waar we tegen hebben gespeeld geobserveerd en de trainingen van al onze tegenstanders bekeken", biechtte Bielsa op tijdens zijn persconferentie. Hij had een heuse PowerPoint-presentatie gemaakt om uit te leggen hoe hij te werk ging en welke clubs er al 'slachtoffer' zijn geworden van zijn spionagetrucs. "Veel mensen, ook managers en oud-spelers, hebben hier hun mening al over gegeven. Ze vinden het getuigen van slecht gedrag en noemen het valsspelen. Maar wat ik heb gedaan is niet illegaal. Er staat hier niets over in de regels."

Bielsa, die zaterdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij Stoke City, vindt het onderwerp de discussie niet waard. "Ik kan niet zeggen dat dit iets goeds is, maar ik had geen slechte intenties."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen