Heitinga alsnog op trainerscursus: "Er met volle overgave in"

Heitinga alsnog op trainerscursus: "Er met volle overgave in"

16 januari 2019 – Hij had in 2017 al willen deelnemen aan de cursus Coach Betaald Voetbal, maar John Heitinga werd destijds niet toegelaten door de KNVB. Dat was een forse streep door de rekening voor de trainer van Ajax onder 19, die blij is dat hij nu alsnog de cursus gaat volgen.Omdat de toelatingseisen zijn veranderd is het voor voetballers met een grote staat van dienst gemakkelijker om deel te nemen. Dat geldt dus ook voor Heitinga. "Dat ik in 2017 niet werd toegelaten, was inderdaad een domper", zegt de oud-verdediger, die net als Dirk Kuyt zal gaan deelnemen. "Maar ik bekijk het van de positieve kant. Met drie jaar ervaring als assistent bij Jong Ajax en als hoofdtrainer van Ajax onder 19 jaar denk ik dat ik nu nog meer klaar ben voor de cursus. Ik ga me er vol overgave in storten", verzekert hij in gesprek met De Telegraaf.

Ook Fortuna Sittard-assistent Kevin Hofland is van de partij. "Een aantal jaar geleden heb ik besloten voor een carrière als trainer te willen gaan. Dit is daarin een volgende grote stap. Ik ben heel blij dat ik nu de kans krijg om het hoogste trainersdiploma te halen. Sinds een jaar zie ik bij Fortuna Sittard van dichtbij hoe het is om hoofdtrainer te zijn. Ik heb ook de ambitie om zelf hoofdtrainer te worden."

Naast bovengenoemd drietal zijn Kristof Aelbrecht, Rick Kruys, Rogier Meijer, Rob Penders, Aleksander Rankovic, Paul Simonis, Virgilio Teixeira, Dennis van der Ree, Dave Vos en Willem Weijs en Jessica Torny de andere cursisten.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019