Feyenoord-directeur De Jong: geen kloof met PSV en Ajax

16 januari 2019, 09:37   Bijgewerkt: 16 januari 2019, 10:16

Dit seizoen lijkt Feyenoord al in een vroeg stadium te zijn afgehaakt in de titelstrijd, waarin PSV en Ajax een maatje te groot lijken. Door de sterkte van die twee teams blijven de Rotterdammers wat achter, maar volgens algemeen directeur Jan de Jong is dat geen reden tot grote zorg. Hij denkt niet dat er een kloof gaat ontstaan.

"Nee, nee. Als het geld tegen de plinten klotst – en dat hebben ze knap gedaan bij Ajax – is het makkelijk om dat soort keuzes te maken", zegt de algemeen directeur tegen De Telegraaf. "Maar internationaal aan de weg timmeren valt of staat bij succes en in welke competitie je speelt. Als je club in de Premier League uitkomt, is het makkelijker om aan de weg te timmeren. Ajax is nu succesvol in de Champions League en dat doet iets met het merk. Toen wij vorig jaar in de Champions League uitkwamen, deed dat ook wat met de club. Dan gaan er meer deuren open voor Feyenoord en worden spelers meer waard dan wanneer je niet op dat podium speelt. Dat is een open deur, maar het is wel zo."

Volgens de beleidsbepaler van de Rotterdammers is het belangrijk om naar het eigen vermogen van de clubs te kijken. "Feyenoord komt van een situatie met min 43 miljoen euro eigen vermogen naar een financieel heel gezonde situatie en vijf prijzen in de laatste drie jaar. Vorig jaar hadden wij ook een begroting van 100 miljoen euro dankzij de Champions League. Dat bedrag gaat PSV dit seizoen ook halen en dat komt door deelname aan diezelfde Champions League."

Wat er volgens De Jong niet moet gebeuren, is dat Feyenoord niet actief is in de toernooien over de grens. "Als je vijf jaar achtereen geen Europees voetbal zou hebben, kom je op een grote achterstand (ten opzichte van Ajax en PSV, red.)."

Lees ookFeyenoord blijft toetreding tot voetbalpiramide negeren

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen