Etemadi staat voor vertrek, De Graafschap op zoek naar vervanger

16 januari 2019, 09:03

De Graafschap verkeert in een keeperstombola. De beoogde eerste doelman Agil Etemadi is op weg naar de uitgang en behoudt Hidde Jurjus zijn plek onder de lat. In ieder geval voorlopig, want de Doetinchemmers zoeken een vervanger voor Etemadi.

Aan het einde van 2018 verving Etemadi de geblesseerde Jurjus. De 31-jarige Iraniër maakte een goede indruk en leek zijn concurrent definitief te verbannen naar de bank. Maar Etemadi, die tevens over een aflopend contract beschikt, staat plotseling voor een vertrek.

Etemadi kan voor meerdere jaren tekenen in de Eerste Divisie, naar verluidt bij zijn oude club Almere City. "Als hij een akkoord bereikt en we er als clubs financieel uitkomen, mag hij vertrekken", bevestigt technisch manager Peter Hofstede aan De Gelderlander.

Volgens trainer Henk de Jong werkt De Graafschap mee vanwege privéomstandigheden van Etemadi. De transfersom die de Superboeren ontvangen, wil de club gebruiken voor een nieuwe doelman. "Er zal een goede keeper bij moeten komen en dat gaat ook lukken. Of die doelman dan de eerste keus wordt? Dat zal moeten blijken", aldus De Jong.

Voor de competitiehervatting van zondag tegen Fortuna Sittard is het zeer waarschijnlijk dat Jurjus keept.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen