'Sol levert 3,5 miljoen op en is zelf in een klap miljonair'

'Sol levert 3,5 miljoen op en is zelf in een klap miljonair'

16 januari 2019 – Willem II vangt 3,5 miljoen euro voor Fran Sol. Dat weet het Brabants Dagblad. De Tilburgers veegden maandag het bod van Dinamo Kiev van tafel, maar gingen later alsnog akkoord nadat de Oekraïners bereid bleken 250.000 euro meer te betalen. Kiev verhoogden hun bod in de nacht van maandag.Daarmee ging de wens van Sol in vervulling. De Spaanse spits wilde graag naar Dinamo Kiev. Behalve dat Sol in de Europa League kan spelen, strijkt hij ook een veel hoger salaris op. In plaats van de 10.000 euro per maand, gaat hij volgens het BD een miljoen euro per jaar verdienen. Met een handtekening onder een vijfjarig contract zit Sol de komende jaren financieel gegoten.

Ook Willem II maakt een financiële klapper. De Tricolores pikten hem in de zomer van 2016 transfervrij op bij Villarreal B. Sindsdien groeide Sol uit tot publiekslieveling. In 88 wedstrijden voor Willem II maakte hij 47 doelpunten. Het wachten is nu op witte rook vanuit zowel Willem II als Dinamo Kiev. Sol pakte dinsdagmiddag het vliegtuig om de transfer verder af te handelen.

Sol gaat overigens niet de boeken in als de grootste transfer van Willem II. Mounir El Hamdaoui (voor 7 miljoen naar AZ), Moussa Dembele (voor 5 miljoen naar AZ) en Sami Hyppiä (voor 4 miljoen naar Liverpool) brachten in het verleden nog meer geld in het laatje.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019