Benfica schakelt Ola John uit en treft mogelijk Keizers Sporting

15 januari 2019, 23:54

Benfica heeft zich in navolging van FC Porto ook geplaatst voor de halve finale van de Taca de Portugal. De Portugese topclub versloeg daarvoor dinsdagavond het Vitória Guimarães van Ola John. De Nederlandse buitenspeler werd na een kleine zeventig minuten gewisseld en kon niet voorkomen dat João Félix matchwinner werd in Guimarães (0-1).

De aanvallende middenvelder van Benfica werd na een klein kwartier op heerlijke wijze bediend door Rúben Dias, die de bal hoog in het zestienmetergebied bezorgde. Félix nam de bal aan boven de verdediger en kon vervolgens van dichtbij de bal langs João Miguel werken.

De thuisploeg was niet eens heel veel minder dan Benfica, dat keeper Mile Svilar meermaals dankbaar mocht zijn dat het niet net als FC Porto een verlenging moest spelen. Met Nederlander John, hij heeft een vaste plaats dit seizoen bij de Portugese subtopper, inmiddels gewisseld voor Hélder Ferreira kreeg de thuisploeg nog dé kans op de gelijkmaker, maar opnieuw stond de Belgische goalie in de weg.

Benfica is mogelijk de opponent van Marcel Keizer, ten minste als de oefenmeester met Sporting Portugal woensdagavond afrekent met Feirense. Eerder op de avond plaatsten FC Porto (0-1 winst bij Leixões) en Sporting Braga (1-2 winst bij Aves) zich voor de volgende ronde. Zij spelen in de andere halve finale tegen elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen