Hernâni voorkomt afgang FC Porto in de beker bij rentree Pepe

Hernâni voorkomt afgang FC Porto in de beker bij rentree Pepe

15 januari 2019 – FC Porto heeft zich met pijn en moeite geplaatst voor de halve finale van de Taca de Portugal. Op bezoek bij Leixões SC, middenmoter de tweede divisie van Portugal, kwam de ploeg razendsnel op voorsprong, maar kwam het bij de rentree van verdediger Pepe uiteindelijk in reguliere speeltijd niet verder dan een teleurstellende 1-1 remise. Vlak voor het einde van de verlening voorkwam invaller Hernâni een blamage.In het kleine stadion Estádio do Mar kwam FC Porto na elf minuten al op voorsprong via Héctor Herrera. De Mexicaan nam de bal heerlijk uit de lucht aan en schoot vervolgens in de verre hoek simpel raak (0-1). Zo leek de koploper van de Primeira Liga, die met redelijk wat andere namen speelde dan in de topper met Sporting Portugal (0-0), een makkelijke avond tegemoet te gaan bij de rentree van Pepe.

De 35-jarige centrale verdediger keerde deze winter terug bij de club waar hij tussen 2004 en 2007 ook onder contract stond en maakte dinsdagavond zijn eerste minuten namens de Portugese topclub. De routinier - die vlak voor tijd geel kreeg - kon echter niet voorkomen dat invaller Zé Paulo een klein kwartier voor tijd van grote afstand laag de gelijkmaker binnenschoot. Fabiano, hij speelde omdat Iker Casillas rust kreeg, was kansloos.

Dus gingen beide ploegen verlengen en daarin maakten de bezoekers weliswaar een doelpunt via Soares, maar die goal werd dubieus afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd was de back ook al dichtbij een treffer, maar schoot toen net over. FC Porto was in de verlenging wel heer en meester over Leixões, dat in de competitie onder het beloftenteams van de topclub staat, en kwam uiteindelijk tot een late zege. Hernâni zag zijn poging na 113 minuten nog gekeerd worden, maar vlak voordat beide teams toe waren aan de penalty's, voorkwam hij een afgang van FC Porto.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019