Gattuso wil niets weten van vertrek Higuaín en looft Ronaldo

Gattuso wil niets weten van vertrek Higuaín en looft Ronaldo

15 januari 2019 – Gennaro Gattuso ontkent stellig dat Gonzalo Higuaín ongelukkig is bij AC Milan en de club wil verlaten. In aanloop naar het duel om de Italiaanse Supercup, die wordt gespeeld in Soedi-Arabië, stelt de coach dat de aanvaller het momenteel naar zijn zin heeft. "Hij is in goede vorm en relaxt. Hij lacht en heeft veel lol met zijn teamgenoten."Dat vertelde de coach tijdens de persconferentie voorafgaand aan de ontmoeting. Nadat Higuaín in de vorige ontmoeting met Juve een strafschop miste en rood kreeg, is er wel iets veranderd, merkte Gattuso over de afnemende vorm van de spits. "Maar de kans dat hij morgen speelt, is 99 procent", aldus de coach. "Er zijn veel geruchten, maar hij traint goed en hij staat gewoon tot onze beschikking." De aanvaller maakte ondanks de woorden van zijn coach een zeer moeizaam seizoen door en kwam vlak voor de winterstop pas voor het eerst in twee maanden weer eens tot een goal.

Hoe anders is dat voor Cristiano Ronaldo aan de andere kant bij Juventus. Ook hij speelt pas sinds afgelopen zomer voor de Oude Dame, maar maakt wel veel indruk. "Hij is een machine", loofde Gattuso de Portugees. Al vond de coach ook dat zijn spelers niet angstig voor hem moeten zijn. "We moeten niet denken dat Juve het sterkere team is en dat ze met Ronaldo de sterkste speler in de wereld hebben."

Khedira terug
Collega-coach Massimiliano Allegri liet in elk geval weten dat Ronaldo 'gewoon' in de basis staat woensdag. Mattia De Sciglio en João Cancelo zijn ook fit genoeg om te beginnen, terwijl Sami Khedira na maanden blessureleed mogelijk opnieuw minuten gaat maken, net als tegen Atalanta. "Maar hij heeft maanden niet gespeeld, dus misschien kies ook wel voor Rodrigo Bentancur." 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019