Barcelona geeft recordbedrag van 562 miljoen uit aan salarissen

15 januari 2019, 18:46

FC Barcelona heeft het afgelopen seizoen een recordbedrag uitgegeven aan salarissen. De Catalanen maakten zo'n 562 miljoen euro (!) over aan al haar werknemers, onder wie spelers, coaches en ander personeel van de club. Een jaar eerder was dat nog 'slechts' 395 miljoen.

Dat heeft KPMG berekend. De grote stijging van ruim 42 procent is te schrijven op het conto van aanwinsten Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé, die meteen grootverdieners werden in Catalonië. Ook zou Lionel Messi een flinke opslag hebben gekregen in zijn nieuwe contract, plus een eenmalig bonus van zo'n zestig miljoen euro.

De nummer twee in het rijtje van kampioenen is Paris Saint-Germain, maar dat volgt met 332 miljoen op zeer grote afstand van de Spaanse titelhouder. Bayern München (302 miljoen), Manchester City (293 miljoen) en Juventus (259 miljoen) maken de top-vijf vol. PSV, die als kampioen van Nederland ook in het rijtje is opgenomen, besteedde zo'n 35 miljoen euro aan loon. Dat is ongeveer zes procent van het totale loon van FC Barcelona.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen