PEC Zwolle legt Japans talent Nakayama voor 3,5 jaar vast

15 januari 2019, 16:11   Bijgewerkt: 15 januari 2019, 16:44

PEC Zwolle heeft zich versterkt met Yuta Nakayama. De 21-jarige verdediger komt over van het Japanse Kashiwa Reysol en tekent een 3,5 jarig contract bij de Eredivisionist. De Zwollenaren kwamen de jonge achterhoede op het spoor na een 'intensief scoutingstraject'. In eigen land staat Nakayama te boek als een grote belofte en werd onlangs verkozen tot 'Talent van het Jaar'.

"Zelf heb ik Yuta live in actie gezien nadat we hem al geruime tijd op de radar hadden staan. Daarin ontstond het beeld van een betrouwbare speler, die sterk aan de bal is en verdedigend zijn mannetje staat", aldus technisch directeur Gerard Nijkamp. "We zien in hem dan ook een versterking voor de lange termijn. Het is nu zaak dat Yuta acclimatiseert en kennismaakt met de club, zodat hij zo optimaal mogelijk aan zijn avontuur op Nederlandse bodem kan beginnen."

Nakayama is een linksbenige centrale verdediger, die al een kleine honderd duels speelde in de Japanse competitie. Ook is hij een beoogde basiskracht voor het team van Japan dat de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo moet gaan halen. "Ik ben blij dat ik bij PEC Zwolle mag komen spelen. Mijn favoriete positie is centraal achterin. Ik ben een linksbenige verdediger, maar kan ook op het middenveld spelen", aldus de kersverse aanwinst tijdens de presentatie.

Komend weekend zal hij tegen Feyenoord nog niet van de partij zijn. Omdat het een speler van buiten de EU is, krijgt hij een bijzonder hoog salaris. PEC Zwolle ziet in hem zowel op als naast het veld een grote speler voor de toekomst, die commerciële kansen met zich meebrengt. Omdat het een speler voor de toekomst betreft, is het niet uitgesloten dat er op korte termijn nog een achterhoedespeler bijkomt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen