Jans licht komst Itakura toe: "Het is wel weer interessant"

Jans licht komst Itakura toe: "Het is wel weer interessant"

15 januari 2019 – Terwijl FC Groningen met Manchester City zocht naar een oplossing voor Uriel Antuna, kwamen de Engelsen op de proppen met Ko Itakura. Of de Groningers interesse hadden in de Japanse middenvelder. De nummer vijftien van de Eredivisie hapte toe en kondigde Itakura's komst maandag aan. "Hij is een hele open en vriendelijke jongen die nooit zeurt, maar keihard werkt", aldus technisch manager Ron Jans."Van nature is hij een middenvelder, maar hij kan eventueel ook achterin spelen", licht Jans verder toe aan FC Groningen TV. "Hij krijgt de tijd om bij ons te wennen. Misschien gaat het wel sneller dan verwacht. Uit ervaring weet ik dat het een hele stap is (Jans speelde als voetballer kort voor het Japanse Mazda Sport, red.)."

Groningen zag Itakura, die deze maand Kawasaki Frontale verruilde voor City, niet live aan het werk. "We zijn gaan informeren en hebben beelden bekeken", vertelet Jans. "Het zag er veelbelovend uit. Hij stuurde ons een filmpje: dear mister Ron Jans, dear mister Danny Buijs. My name is Ko Itakura. I would like to play for your great club FC Groningen. Dat is heel mooi natuurlijk. We verheugen ons erop. We moeten geduld hebben, maar het is wel weer heel interessant."

Itakura zal zijn debuut voor Groningen nog eventjes moeten uitstellen. Eerst moeten alle papieren in orde zijn en is speeltijd in de komende twee wedstrijden een utopie.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019