Arnesen: "Van Rutten weet ik gewoon dat hij spelers beter maakt"

15 januari 2019, 11:17

Volgens Frank Arnesen is Fred Rutten (op archiefbeeld) het type wat Anderlecht nodig heeft. Als technisch directeur strikte hij de Tukker voor de trainersvacature in Brussel. "Ik wilde een trainer in wie ik veel vertrouwen heb", zegt het voormalig lid van PSV's raad van commissarissen.

"Ik wilde een trainer in wie ik veel vertrouwen heb. Van Rutten weet ik gewoon dat hij spelers beter maakt. Ik haalde Fred indertijd van Twente naar PSV om er hoofd jeugdopleiding te worden. Hij is goed, hoor. Ongelofelijk hoe snel Rutten mensen leert kennen en doorgronden", zegt Arnesen in Het Nieuwsblad. "Hij ziet alles en is close met zijn jongens zonder dat hij met hen op stap moet gaan. Hij voelt gewoon zijn kleedkamer aan en kan hard zijn als dat moet. Dat type had Anderlecht nodig."

In het verleden werkte Arnesen bij Chelsea ook samen met José Mourinho. Hun relatie is behoorlijk verstoord. "Nadat ik bij Chelsea de jeugdop­leiding en de scouting had geherstructureerd, wilde Roman Abramovich dat ik ook de transfers deed voor het eerste elftal. Dat lag iets moeilijker, want José Mourinho was daar toen verantwoordelijk voor en hij wilde veel zaken regelen met zijn eigen makelaar, José Mendes. Persoonlijk had ik daar geen problemen mee, maar ik zei tegen Mourinho: Tja, onze baas wil dat we het samen doen."

Na verloop van tijd gaf Arnesen niet altijd akkoord voor de spelers die The Special One wilde. "En ja, dan weet je hoe Mourinho is. José maakt oorlog met iedereen, hè. Hij kan zelfs met zichzelf oorlog maken. Pas op: ik vind hem een topcoach. Zijn resultaten spreken voor zich. Respect, maar het komt nooit meer goed tussen ons. Zelf wil ik Mourinho best nog een hand geven – ik ben niet rancuneus – maar als we elkaar zien, loopt José me straal voorbij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen