Karsdorp laat goede indruk achter: "Hij heeft geweldig vermogen"

15 januari 2019, 08:43

Rick Karsdorp heeft maandag goede indruk gemaakt op zijn trainer Eusebio Di Francesco. De rechtsback speelde het gewonnen bekerduel met Virtus Entella (4-0) van begin tot eind mee. Dat was voor het eerst sinds hij bij AS Roma onder contract staat.

Karsdorp en ook de weer fitte Javier Pastore verrichtten de afgelopen periode goede trainingsarbeid, aldus Di Francesco. Beiden kregen in de achtste finale van de Coppa Italia dan ook een basisplaats. "Ze hebben de wedstrijd goed doorstaan. Dat laat zien dat ze op de goede weg zijn", zegt de Roma-trainer op het clubkanaal.

De 23-jarige Karsdorp acteerde op zijn vertrouwde rechtsbackpositie. "Hij heeft een geweldig vermogen", geeft Di Francesco aan. "De verdedigende kant van zijn spel moet beter. Hij heeft ook te maken gehad met knieblessures, dus hij heeft niet veel ritme gehad. Zijn technische en fysieke vaardigheden heeft hij laten zien. Zijn keuzes zijn goed en hij heeft een goede sprint. Ik houd van vleugelverdedigers die goed kunnen voetballen zoals hij."

Naast Karsdorp speelde ook Justin Kluivert de hele wedstrijd. Hij viel op met het geven van twee assists.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen