Kluivert speelt kleine hoofdrol bij bekerwinst AS Roma

14 januari 2019, 23:11

Met Justin Kluivert in een kleine hoofdrol heeft AS Roma zich geplaatst voor de kwartfinale van de Coppa Italia. Kluivert bereidde twee doelpunten voor in het bekerduel met Virtus Entella (4-0), dat uitkomt op het derde niveau van Italië. Naast Kluivert had ook Rick Karsdorp een basisplaats. Beiden (op archiefbeeld) speelden de hele wedstrijd mee.

De absolute hoofdrol eiste Patrik Schick op. Hij liet Roma uit de startblokken schieten met een raak hakballetje. De Tsjech had het op zijn heupen met zijn hak, want bij de 2-0 verzorgde hij de assist met de achterkant van zijn voet. Ivan Marcano beloonde het voorwerk van zijn uitblinkende teamgenoot.

Kluivert kwam in de tweede helft op stoom. Kort na de rust behield de oud-Ajacied het overzicht en bediende hij Schick aan de rand van de zestien. De spits plaatste de bal beneden in de verre hoek. Kluivert liet een kwartier voor tijd Javier Pastore ook nog scoren. Tussen meerdere verdedigers in stuurde hij Pastore de zestien in. De Argentijn rondde netjes af en schoot Roma definitief naar de kwartfinale, waarin het Fiorentina treft.

Karsdorp kwam niet op het scoreformulier, maar was zijn optreden een kleine opsteker. Hij kwam eind november voor de laatste keer in actie. Het betekende ook pas zijn vierde wedstrijd dit seizoen voor de rechtsback, die ook aan een terugkeer naar Feyenoord wordt gelinkt.

Overige uitslagen:

Cagliari - Atalanta 0-2

Kwartfinales

AC Milan - Napoli

Internazionale - Lazio

Juventus - Atalanta

Fiorentina - AS Roma

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen