Verbannen Thorsby: "Ik wilde het beste voor iedereen"

14 januari 2019, 22:06

Morten Thorsby wilde graag een winterse transfer naar Sampdoria maken, zodat sc Heerenveen transfersom zou vangen. De Noor onderhandelde vorig week met de Italianen, die hem enkel vanaf komende zomer transfervrij wilden vastleggen. Thorsby stemde in, maar terug in Heerenveen zette de club hem als straf naar de beloftenploeg.

Technisch manager Gerry Hamstra gaf geen toestemming voor de onderhandelingen terwijl de rest van de selectie op trainingskamp was. "Als ik dat wel had gedaan, dan waren de volgende dag andere spelers naar me toegekomen met het verhaal dat ze met een nieuwe club wilden praten", zegt technisch manager tegen de Leeuwarder Courant. "Zo werkt het niet. Wij wilden deze maand een bod van Sampdoria. Morten wilde naar Italië om te onderhandelen over een contract dat pas in de zomer ingaat." Thorsby: "Dit is het deel waarover we het niet eens zijn. Ik hoopte op een transfer in januari. Stel dat ik in de zomer wilde vertrekken naar Sampdoria, dan had ik toch later met die mensen kunnen spreken?"

Thorsby wil graag naar Sampdoria, maar ook dat Heerenveen nog een transfersom vangt. "Voor mij is deze kans a once in a lifetime. Maar ik wilde ook dat Heerenveen een transferbedrag voor mij zou krijgen. Ik voetbal hier nu al 4,5 jaar. Heb in die periode met iedereen altijd een goede relatie gehad. Ik hou van deze club. Ik heb Gerry eerlijk verteld hoe het zat: er zijn andere clubs geïnteresseerd, maar Sampdoria is de enige club waar ik naartoe wil. Dus is dit de laatste kans voor Heerenveen om nog iets aan mij te verdienen."

Zowel Heerenveen als Thorsby hoopt de komende weken alsnog tot een winterse transfer te komen. Hoe het ook afloopt, de hoofdrolspeler baalt erg van de ontstane situatie. "Ik wil niet herinnerd worden als een egoïstische jongen. Dat past totaal niet bij mij. Het enige wat ik wilde, was het beste voor iedereen. Ik vind het buiten proporties hoe Gerry dit heeft aangepakt. Het is zo onnodig allemaal. Deze situatie lijkt alleen maar verliezers op te leveren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen