PSV krijgt als zevende profclub een beloftenteam voor vrouwen

14 januari 2019, 17:42

PSV heeft maandag naast het nieuws dat Jorrit Hendrix zijn contract heeft verlengd nog meer primeurs naar buiten gebracht tijdens de nieuwjaarsreceptie. De club meldt dat het komend seizoen start met een beloftenteam voor vrouwen. PSV heeft de licentie overgenomen van het CTO Talent Team Zuid van de KNVB.

Het beloftenteam van PSV Vrouwen gaat uitkomen in de beloftencompetitie van de bond   "Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal in het zuiden van Nederland", zegt Sandra Doreleijers, manager PSV Vrouwenvoetbal, op de clubwebsite. "En dat geldt ook voor de ontwikkeling en professionalisering van de vrouwentak binnen PSV. De club biedt regionale talenten de mogelijkheid een opleiding volgens de visie en richtlijnen van PSV te volgen. Hierdoor komen deze talenten eerder in aanraking met het vaandelteam, PSV Vrouwen, waardoor de kans op doorstroming ook wordt vergroot."

De afgelopen jaren zijn er al elf talentvolle speelsters doorgestroomd van een CTO-team naar de PSV Vrouwen.  "De KNVB heeft de afgelopen jaren heel goed werk verricht in het opleiden en laten doorstromen van talentvolle meiden naar de clubs in de Eredivisie Vrouwen", zegt Doreleijers. "De tijd is gekomen dat talentvolle meiden nu ook de kans krijgen om zich bij een topclub als PSV te ontwikkelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen