Johnsen: "Misschien beter om periode uitgeleend te worden"

14 januari 2019, 15:32

Dennis Johnsen slaagt er nog niet in om door te breken bij Ajax. De twintigjarige buitenspeler kwam in de zomer van 2017 voor twee miljoen euro over van sc Heerenveen, maar heeft zijn naam nog niet gevestigd in de Johan Cruijff ArenA. Hij denkt nu aan een uitleenbeurt.

Dat zegt de aanvaller, die eerder dit seizoen door trainer Michael Reiziger even uit de selectie werd gezet, tegen Het Parool. "Er is veel gebeurd dit seizoen", zegt hij. "Ik stond daardoor niet op goede voet met de trainers, maar de fout ligt bij mij. Ik wil er alles aan doen om te slagen. Mijn doel is om in het eerste elftal te spelen, maar dat is dit seizoen heel moeilijk. De ploeg doet het geweldig, haalt een heel hoog niveau. Misschien is het beter om een periode uitgeleend te worden aan een andere club. En dan wil ik alsnog terugkeren bij Ajax om mijn doel te bereiken", zegt de Noor.

Johnsen maakte dit seizoen tegen FC Emmen zijn debuut in de Eredivisie, maar daar bleef het vooralsnog bij. In de Eerste Divisie heeft de aanvaller van Jong Ajax dit voetbaljaar pas twee keer gescoord. "Dennis kan meer dan hij laat zien", vindt Reiziger. "Hij móet meer als hij de top wil halen. Met zijn kwaliteiten moet hij elke week de beste kunnen zijn, maar hij is te wisselvallig. Misschien is het iets mentaals, we praten veel met hem. Maar als hij dicht tegen het eerste elftal aan zou zitten, had Erik ten Hag hem wel meegenomen naar Florida."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen