FC Dordrecht herenigt Breukers tijdelijk met oud-coach Braga

14 januari 2019, 13:53

FC Dordrecht heeft Bo Breukers voor de rest van dit seizoen gehuurd van Fortuna Sittard. Voor de negentienjarige middenvelder wacht er aan De Krommedijk een hereniging met voormalig Fortuna-trainer Claudio Braga, die altijd al gecharmeerd was van de jongeling. Beukers kwam in Sittard vrijwel niet aan de bak dit seizoen.

In de eerste seizoenshelft maakte hij in de KNVB Beker namelijk zijn enige speelminuten van het huidige seizoen. "Bo is een jonge, talentvolle en zelfopgeleide speler. Op dit moment komt hij bij ons weinig aan spelen toe. Op zijn leeftijd is het echter belangrijk om veel minuten te maken. Bij het FC Dordrecht van Claudio Braga krijgt hij de kans om zijn talent te laten zien. Die kans gunnen we hem natuurlijk graag", aldus technisch manager Sjoerd Ars over de verhuurperiode.

Dat Braga de speler goed kent, ziet Ars alleen maar als een voordeel. "Hij weet wat hij aan hem heeft. Bo heeft zich bij ons prima ontwikkeld het laatste half jaar. Die lijn kan hij bij Dordrecht nu doortrekken onder weerstand tijdens wedstrijden. Van deze huurdeal wordt uiteindelijk iedereen dus beter." Beukers heeft nog een contract tot en met 2021 in Limburg.

Braga werd aangesteld als de vervanger van de ontslagen Gérard de Nooijer. In zijn eerste duel ging het mij 2-6 onderuit tegen koploper FC Den Bosch. FC Dordrecht staat momenteel op de laatste plaats in de Eerste Divisie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen