Borussia Dortmund
0 – 1
Bayern München

PEC heeft met Thy tweede aanvallende aanwinst binnen

PEC heeft met Thy tweede aanvallende aanwinst binnen

14 januari 2019 – PEC Zwolle doet er alles aan om degradatie te voorkomen en heeft na Pelle Clement (Reading) de tweede aanwinst voor de aanval vastgelegd. De club gaat in zee met Lennart Thy, die transfervrij wordt vastgelegd. De 26-jarige aanvaller heeft voor anderhalf jaar getekend en traint al sinds vorige week mee met de ploeg van Jaap Stam.De Duitser speelde eerder bij Werder Bremen, FC St. Pauli en VVV-Venlo.Voor de Limburgers speelde hij vorig seizoen 34 officiële wedstrijden, waarin hij acht keer scoorde en twee assists leverde. Tot vorige maand speelde hij bij het Turkse Erzurumspor, waar zijn contract ontbonden werd. Het duurde even voordat de overstap naar PEC helemaal rond was omdat hij nog niet was vrijgegeven door de Turkse bond.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is tevreden met de entree van de Duitser. "Met Lennart halen we een ervaren speler binnenboord. Hij heeft 345 wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam en kent dan ook de klappen van de zweep. Tevens maakte hij in onze gesprekken en eerste trainingsmomenten een ontzettend gretige indruk en verbreden we met zijn komst de mogelijkheden en concurrentie in de voorhoede."

Stamceltransplantatie
Thy liet zich tijdens zijn seizoen bij VVV ook buiten de lijnen zien. Hij liet zich opereren in Duitsland voor een stamceltransplantatie om een leukemiepatiënt te redden. De spits moest bloed afgeven voor een patiënt met acute leukemie. Die actie leverden hem zowel nationaal als international veel lof en complimenten op.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 mei 2020

  2. maandag 25 mei 2020