Tevreden Tadic kijkt met vertrouwen uit naar prijzenjacht Ajax

15 januari 2019, 07:15   Bijgewerkt: 14 januari 2019, 23:24

Voor Ajax zit het trainingskamp in de Verenigde Staten er sinds zaterdagavond alweer op. Onder de aangename winterzon in Florida maakten de Amsterdammers zich op voor een cruciale tweede seizoenshelft, waarin er zilverwerk moet worden geoogst. FCUpdate zocht routinier Dusan Tadic op na de afsluitende training van Ajax in de VS en sprak met hem bij over de veranderende Eredivisie, de prijzenjacht van zijn club en de transfergeruchten rondom vrijwel al zijn ploeggenoten.

Terugkeer Eredivisie

Tadic keerde afgelopen zomer na een afwezigheid van vier jaar, waarin hij namens Southampton 134 wedstrijden in de Premier League speelde en een WK-deelname op zijn naam schreef, terug in de Eredivisie. De aanvaller moest een van de dragers van het nieuwe Ajax worden: een doel waar technisch directeur Marc Overmars een transfersom van ruim 11 miljoen euro voor over had. Van dat bedrag hebben de hoofdstedelingen nog geen seconde spijt gehad, want Tadic speelde zich zonder blikken of blozen tot een van de leiders van de Amsterdammers. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten is hij een absolute leider en een voorbeeld qua professionaliteit.

Kunstgras en VAR

Tadic heeft geconstateerd dat de Eredivisie de nodige veranderingen heeft ondergaan sinds hij Nederland in 2014 achter zich liet. De VAR deed zijn intrede en het aantal clubs met kunstgras is groter dan tijdens zijn vorige periode in ons land. Met name dat laatste punt was even wennen voor de oud-speler van FC Groningen en FC Twente, die de afgelopen jaren de biljartlakens in de Premier League gewend was.

"Het kunstgras vind ik niets. Toen ik bij Twente speelde waren er één of twee clubs met kunstgras, nu zijn dat er een stuk of zes. Dat is echt te veel", maakt de reserve-captain van de Asmterdammers duidelijk. Toch maakt hij er het beste van, zo getuigen zijn statistieken. Van zijn tien treffers in Amsterdamse dienst dit seizoen maakte hij er twee op kunstgras. Bovendien kwamen er drie assists van zijn voet op de regelmatig bekritiseerde ondergrond.

Champions League

Het uitzicht op Champions League-voetbal was een van de redenen waarom Tadic afgelopen zomer voor Ajax koos. Het tweeluik met titelhouder Real Madrid, die de laatste drie edities (!) won, in de achtste finale van het miljardenbal is wat hem betreft dan ook een absolute droomloting. Eerder werd al bekend dat De Koninklijke een van de favoriete club was van de Serviër vroeger.

Transfergeruchten

De overtuiging dat er een mooie tweede seizoenshelft aan zit te komen voor Ajax, heeft ook te maken met de teamgenoten in Amsterdam. Tadic is in de korte periode in Amsterdam al flink onder de indruk geraakt van zijn medespelers. "We hebben een goede mix van jonge spelers en ervaren krachten, onder wie ik zelf. Dat heeft iedere ploeg nodig. Als jonge jongen leerde ik ook van mijn oudere ploeggenoten."

Titelrace

Voor het zover is zal eerst de schaal nog naar Amsterdam moeten komen voor het eerst sinds jaren. Om dat te bewerkstelligen moet Ajax afrekenen met het eveneens zeer solide draaiende PSV. Tadic is zich bewust van de kwaliteiten van de Eindhovenaren. "Ze doen het goed dit seizoen. Ze spelen wat anders dan wij, vanuit een gedisciplineerde organisatie en wat meer op de counter. Gelukkig krijgen we ze nog thuis, want die wedstrijd kan wel eens het verschil gaan maken in de titelstrijd. Ik denk dat het spannend blijft tot het einde."

Door: Daan ten Berge

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen