Drukke transferweken wachten voor Cambuur dat op Jones hoopt

Drukke transferweken wachten voor Cambuur dat op Jones hoopt

14 januari 2019 – SC Cambuur haalde Kevin Jansen deze winter al naar Leeuwarden, maar het worden nog drukkere transferweken voor technisch directeur Foeke Booy. Justin Mathieu (naar het Hongaarse Debrecen), Omar El Baad (naar het Litouwse Palanga) en Mathias Schils (nog onbekend) gaan zeer vermoedelijk nog weg en met de Uruguayaan Matias Jones moet er ook nog een aanwinst worden gepresenteerd.Dat laat Booy weten tegenover de Leeuwarder Courant. "Justin is tot en met donderdag in Hongarije. Het is afwachten hoe dat verloopt", aldus de 'td' over de aanvaller die driemaal geschorst werd bij Cambuur. El Baad is dus op weg naar Palanga, terwijl er voor Schils nog geen concrete belangstelling is. Mede door de komst van Jansen liet Booy weten aan de Belg dat hij niet meer nodig is in Leeuwarden.

"Mathias was blij met duidelijkheid. Je moet een speler ook niet in twijfel laten zitten. De balans op het middenveld is nu anders en dan is dit de beste oplossing voor alle partijen." Daar tegenover staat de mogelijke komst van voormalig FC Groninger Jones. In hem zien ze zeker een versterking. "We kennen zijn kwaliteiten nu en hij kan een toegevoegde waarde zijn, maar er zit ook een administratieve kant aan het verhaal."

Omdat hij een speler buiten de EU is, kan het daarbij horende hoge salaris de eerstedivisionist parten spelen. De transfer van Jansen is tot dusver in elk geval een succes: hij begon direct in de basis en maakte tegen Sparta Rotterdam de derde treffer van de Leeuwarders.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020