PEC Zwolle-aanvaller Elbers wil eindelijk fit alsnog doorbreken

14 januari 2019, 10:33

PEC Zwolle-aanvaller Stanley Elbers hoopt onder Jaap Stam eindelijk zijn belofte te kunnen inlossen bij de club waar hij sinds afgelopen zomer speelt. De buitenspeler kampte met veel blessureleed en kwam amper in actie bij de club in de problemen. Daar moet verandering in komen. "Ik voel me goed. Of ik helemaal fit ben, moet blijken als ik negentig minuten speel."

Dat vertelt hij tegenover De Stentor. "Ik heb een jaar best moeilijk gehad. Eerst had ik een knieblessure en toen ik eindelijk fit was, scheurde ik mijn hamstring. Zo bleef ik maar kwakkelen." Ook werd hij nooit echt fit, omdat hij telkens te graag wilde laten zien wat hij kon. "Misschien wilden we allemaal iets te snel. Ikzelf ook, terwijl ik juist iemand ben die een goede voorbereiding nodig heeft en goed met zijn lichaam om moet gaan. Dan blijf je dus achter de feiten aanlopen."

Onder Stam wil Elbers alsnog zijn belofte inlossen bij PEC Zwolle. "Hij komt duidelijk over. Hij laat zien dat hij de baas is, maar je kan ook een goed gesprek met hem hebben. Daar houd ik van. Net als bij mijn oude trainer Mitchell van der Gaag bij Excelsior", aldus Elbers. "Stam geeft de groep ook vertrouwen en is daarnaast duidelijk in wat er gebeuren moet."

Elbers heeft met Mike van Duinen wel een meer dan serieuze concurrent aan de linkerkant. Tot dusver kwam de aanvaller, die transfervrij overkwam van Excelsior, tot slechts 168 minuten in het eerste van PEC Zwolle in de Eredivisie. Die vergaarde hij alleen als invaller, in de basis mocht hij - ook in de KNVB Beker - nog niet beginnen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen