Kuipers voorstander van openheid gesprekken van arbiter en VAR

14 januari 2019, 10:04   Bijgewerkt: 14 januari 2019, 10:10

Als het aan Björn Kuipers ligt, dan mogen beslissingen van de VAR en het overleg met de scheidsrechter 'live' openbaarheid worden, zoals in het hockey het geval is. Volgens 'de beste scheidsrechter van Nederland' zou het goed zijn om openheid te geven aan de tv-kijkers en mensen in het stadion. Dat laatste lijkt echter nog niet in de nabije toekomst te gaan gebeuren.

Dat vertelt hij tegenover Trouw. Vooral om meer begrip te krijgen over de beslissingen, die nooit altijd perfect kunnen zijn, zou een dergelijke stap goed zijn. "Je kunt geen foutloze wedstrijd fluiten. Wij zijn mensen en we maken altijd fouten. Als we dan een cruciale fout maken, dan kun je gecorrigeerd worden", aldus Kuipers, die zelf ook een paar keer in de fout ging tijdens de eerste seizoenshelft. Bij De Klassieker gaf hij Jeremiah St. Juste alsnog rood na ingrijpen van de VAR, terwijl hij een strafschop van FC Utrecht níet terugdraaide tegen NAC Breda. Daarvoor bood hij later zijn excuses aan. 

Overigens lijkt het vooralsnog niet gaan gebeuren dat alle gesprekken tussen arbiter en VAR live openbaar worden op tv en in stadion, want in hetzelfde verhaal laat scheidsrechtersbaas Dick van Egmond weten dat dat iets is voor later en dat de VAR 'eerst verder geperfectioneerd' moet worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen