'Willem II-spits Sol voor drie miljoen naar Dinamo Kiev'

14 januari 2019, 08:06   Bijgewerkt: 14 januari 2019, 10:43

Willem II-spits Fran Sol staat voor een vertrek naar Dinamo Kiev. De aanvaller heeft met de club uit Oekraïne een akkoord bereikt over een vijfjarig (!) contract en de verwachting is dat de overgang deze week nog rond komt. De spits ontbrak maandag zelfs al op de training. Wel hebben de Tilburgers al laten weten dat ze pas willen meewerken aan de transfer, als er ook een goede opvolger achter de hand is.

Dat schrijft het Brabants Dagblad over de aanstaande transfer, waarmee volgens het BD zo'n drie miljoen euro mee gemoeid zal zijn. Ook kan Willem II rekenen op een paar flinke bonussen, voor de spits die ook in de belangstelling stond van Leeds United. Omdat Dinamo elk jaar Europees voetbal speelt, voelt Sol meer voor een avontuur in Kiev.

Volgens het regionale dagblad heeft de club zich afgelopen zomer ook al gemeld bij Willem II, maar wilde het destijds Sol eerst huren van Willem II. Daarmee gingen de Tilburgers niet akkoord, waardoor het destijds niet tot een overgang kwam. Onduidelijk is nog wie Willem II gaat halen als opvolger van de clubtopscorer, die al dertien keer scoorde in zeventien Eredivisie-duels.

Etien Velikonja vertrok afgelopen zomer, waardoor Sol de enige echte diepe spits is in de selectie van Adrie Koster. Hoewel de jonge Kristófer Kristinsson ook op die plek kan spelen, lijkt hij geen serieuze optie om de veelscorende Sol zomaar te vervangen. 'Willem II gaf altijd aan de Madrileen alleen te verkopen als er een goed alternatief klaar zou staan', schrijft het BD, waardoor het nog een drukke transfermaand kan worden voor Willem II.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen