Pochettino geniet ondanks nederlaag: "Beste helft ooit"

13 januari 2019, 22:07   Bijgewerkt: 13 januari 2019, 22:15

Mauricio Pochettino was ondanks de nipte nederlaag van zijn Tottenham Hotspur, tegen Manchester United, na afloop niet rouwig. De Argentijn genoot van het spel van zijn elftal en prees de absolute uitblinker David de Gea na afloop.

"De tweede helft was de beste helft ooit onder mijn leiding", vertelt de trainer na afloop in gesprek met Sky Sports. "De Gea was ongelofelijk. Hij maakte elf reddingen. Het belangrijkste in voetbal is om kansen te creëren. Het team speelde ongelofelijk vandaag. Ik voel me trots en verlaat Wembley met een heel erg goed gevoel."

Het feit dat Pochettino dat met nederlaag doet, deert hem niet. "Soms verdien je het in voetbal, maar win je niet en soms is het andersom. Dat is waarom we van voetbal houden. De Gea verdient het om Man of the Match te zijn. Hij was uitmuntend."

Manchester United blijft door de zege zesde, maar kijkt wel meer en meer naar boven. Tottenham doet even pas op de plaats, het elftal van trainer Pochettino staat momenteel op de derde plek, maar ziet Liverpool, en mogelijk morgen ook Manchester City, afstand nemen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen