Ten Hag kijkt positief terug op trainingskamp in Verenigde Staten

14 januari 2019, 07:30

Ajax-trainer Erik ten Hag kijkt met een tevreden gevoel terug op de afsluitende wedstrijd van Ajax in de Florida Cup én op de trainingsweek in Amerika in zijn geheel. De oefenmeester zag zijn ploeg zaterdagmiddag (lokale tijd) in het stadion van Orlando City SC twee keer op achterstand komen, maar was blij met de veerkracht van zijn spelers die in de slotfase zelfs nog over São Paulo FC heen denderden (2-4). 

De Amsterdammers waren voetballend veel sterker dan de Brazilianen, maar hadden wat moeite met het bij vlagen onnodig fysieke spel van hun tegenstander. Toch vond Ten Hag dat niet alleen vervelend. "Het is op deze manier niet bepaald vriendschappelijk, maar aan een wedstrijd als deze heb je wel wat. Ik ben geen fan van vriendschappelijk voetbal, dus dit is eigenlijk wel prima", vertelde de oefenmeester tegenover FCUpdate. "Toch ben ik blij dat iedereen fit is gebleven, want dat is natuurlijk wel belangrijk na zo'n trainingsweek."

{image[326630][right-half][]}Mazraoui linksback

De oefenmeester begon het duel tegen São Paulo met zijn beoogde basisopstelling, maar experimenteerde in de tweede helft met name met zijn achterhoede. Zo werd Nicolas Tagliafico uit voorzorg in de kleedkamer achter gehouden en kwam Noussair Mazraoui op de linksbackpositie terecht, omdat Rasmus Kristensen de plek van de Argentijn in nam. Ten Hag: "Normaal zou Daley Sinkgraven daar spelen, maar die moet nog wat stappen maken na zijn blessure. Hij heeft nog last van beide knieën en was dus geen optie om wederom te spelen. Zodoende wilden we Nous daar eens proberen. Dat liep prima." Sinkgraven kwam tegen Flamengo overigens wél in actie.

Ajax wist geen beslag te leggen op de Florida Cup, omdat Flamengo later op zaterdag Eintracht Frankfurt met 1-0 versloeg en, voor wat het waard is, dus met de eindzege huiswaarts keerde. Toch is Ten Hag meer dan tevreden over de week in de VS, zo oordeelde hij vlak voor hij in het vliegveld naar Amsterdam stapte. "We hebben een hele goede week gehad. Alle dingen die je vooraf wenst van zo'n trainingskamp, kwamen uit. De groeps-spirit was er, we hadden een goed hotel met uitstekende velden en prima tegenstanders om tegen te oefenen. Er is goed en hard getraind, we hebben de spelers diep laten gaan. Bovendien is iedereen heel gebleven."

{image[330152][left-half][]}Jeugdspelers

Tot slot gaf de coach nog een compliment aan de jonge spelers die deze week hun opwachting maakten in het eerste team van de Amsterdammers. Talenten als Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang en Ryan Gravenberch maakten deel uit van de A-selectie in Florida en kregen allen speeltijd tijdens het oefentoernooi waaraan Ajax deelnam. "De jonge spelers waren absoluut een pluspunt, zij hebben zich deze week uitstekend gemanifesteerd. Ik geef spelers niet zomaar een kans, dat dwingen ze zelf af", verzekerde Ten Hag. Ajax hervat de Eredivisie op zondag 20 januari met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.

Door: Daan ten Berge

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen