Manchester United wint óók van Tottenham met dank aan De Gea

Manchester United wint óók van Tottenham met dank aan De Gea

13 januari 2019 – Manchester United blijft maar winnen onder Ole Gunnar Solskjaer. In de eerste echte topper onder leiding van de Noorse coach was een mooie ingeving van Paul Pogba genoeg voor de zege op Tottenham Hotspur (0-1): zijn heerlijke pass werd afgemaakt door Marcus Rashford. Dat het duel over de streep werd getrokken, was in de eindfase vooral te danken aan de geniale David de Gea, die elke kans van de thuisploeg onschadelijk maakte.Met een prachtige pass stuurde Pogba vlak voor de pauze Rashford weg in de diepte: de jonge spits nam de bal aan en werkte vervolgens heerlijk af achter de kansloze Hugo Lloris. Dat was enigszins tegen de verhoudingen in: Tottenham had het meeste de bal en kreeg de beste kansen tegen een enigszins afwachtend United. Harry Winks kreeg de eerste kans op aangeven van Heung-Min Son, die maandag naar de Azië Cup afreist, gevolgd door een doelpunt van Harry Kane.

De aanvaller van Tottenham stond echter buitenspel op het moment dat Dele Alle het duel waaruit hij de bal ontving, won. Zijn treffer werd dan ook afgekeurd. En dus kon Solskjaer aan de thee met opnieuw een voorsprong, iets dat hem tot dusver bijna elk duel lukte als manager van United. Alleen tegen Newcastle United had zijn ploeg in de rust nog geen goal gemaakt. Met zestien treffers voor en slechts drie tegen, zijn de cijfers onder zijn leiding ook nog eens krankzinnig goed en die lijn werd ook na de pauze doorgetrokken tegen de Spurs.

Want hoewel Tottenham kans op kans creëerde, pakte Manchester ook de zesde zege uit even zoveel duels. Kane (schot met rechts, een kopbal, schot) en Alli (kopbal en schot) waren een paar keer heel dicht bij de gelijkmaker, maar De Gea toonde maar weer eens aan een van de beste keepers ter wereld te zijn. De moedeloosheid was van het gezicht van de Spurs-spelers af te lezen, die kans op kans gekeerd zagen worden door de Spaanse goalie.

Aan de andere kant had ook United nog enkele kansen gekregen op de gelijkmaker, maar in het zeer enerverende duel - dat ook 3-3 of 4-4 had kunnen eindigen - was Rashford de enige die erin slaagde om het doel te vinden. Daardoor verliest Tottenham de aansluiting met koploper Liverpool, terwijl nummer twee Manchester City kan uitlopen op Tottenham als het maandag wint van Wolverhampton Wanderers. 

Het voordeel voor rivaal City zal het enige hele kleine dompertje zijn voor de fans van Manchester United, die weer kunnen lachen. Sinds de aanstelling van Solskjaer werden alle zes duels gewonnen, maakte de ploeg zeventien doelpunten voor en kreeg het slechts drie tegen. Door de winst komt de ploeg bovendien op gelijke hoogte met nummer vijf Arsenal. Ook is Solskjaer de eerste manager ooit van The Red Devils die de eerste vijf competitie-duels heeft gewonnen. Het kan verkeren, nog geen maand na het ontslag van José Mourinho en een plek in het rechterrijtje.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020