Azië Cup: Doan en Japan door, Verbeeks Oman wederom onderuit

13 januari 2019, 18:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Japan heeft zich voor de volgende ronde van de Azië Cup geplaatst. Na de tweede overwinning, ditmaal op Pim Verbeeks Oman (0-1), in de groepsfase kan de ploeg van FC Groninger Ritsu Doan de knock-outfase al niet meer ontgaan. Daardoor keert de spelmaker in elk geval niet snel terug naar Nederland. Verder waren er zeges voor Qatar (0-6) en Oezbekistan (0-4).

Oman - Japan 0-1

Na de 3-2 zege op Turkmenistan wist Japan, met voormalig VVV-Venlo-speler Maya Yoshida in de basis, dat het bij een zege op Verbeeks Oman zeker zou zijn van de volgende ronde. Makkelijk ging dat zondagmiddag in Abu Dhabi niet echt, want Japan had een penalty nodig voor de zege. Genki Haraguch schoot halverwege de eerste helft het enige doelpunt tegen de touwen vanuit een strafschop.

Met nog een duel tegen Oezbekistan, dat gespeeld gaat worden om de groepswinst, op de rol, kan de knock-outfase Japan niet meer ontgaan. Doan werd met geel op zak zes minuten voor tijd naar de kant gehaald. Voor Verbeek en Oman zit het toernooi er door de tweede nederlaag al bijna op: de beste nummers drie plaatsen zich echter voor de volgende ronde, waardoor het reseterende duel met Turkmenistan nog wel ergens om gaat.

Overige uitslagen:

Noord-Korea - Qatar 0-6

Turkmenistan - Oezbekistan 0-4

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen