Sevilla verliest met invallers Promes en Munir bij opgeleefd Bilbao

13 januari 2019, 18:10   Bijgewerkt: 13 januari 2019, 18:20

Sevilla heeft zondagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden in de Spaanse titelstrijd. Met Quincy Promes als invaller binnen de lijnen deed Iñaki Williams de bezoekers heel veel pijn: hij bezorgde Bilbao de overwinning met twee doelpunten (2-0) Daardoor haakt Sevilla normaliter voorlopig weer af in La Liga, als koploper FC Barcelona zondagavond wint.

Sinds het ontslag van Eduardo Berizzo doet Athletic het een heel stuk beter en werd er nog niet verloren in de Primera Division. De enige nederlaag die het wél had geleden was afgelopen week tegen hetzelfde Sevilla, toen nog in de Copa del Rey (1-3). Destijds was Promes, net als Nolito, nog basisspeler, maar beide heren begonnen nu niet in het team. Nolito geblesseerd, Quincy gepasseerd.

Zonder hen waren de verhoudingen totaal anders: anders dan midweeks was de thuisploeg de betere ploeg en kreeg ook de betere kansen. Williams werd na ruim twintig minuten de diepte ingestuurd, kwam naar binnen en schoot heerlijk raak in de verre hoek. Met Promes, hij was van grote afstand nog dichtbij de gelijkmaker, en aanwinst Munir binnen de lijnen als invallers, ging Sevilla hard op zoek naar de gelijkmaker.

Die viel echter niet en omdat de bezoekers risico's namen, kon Williams opnieuw in de diepte worden gestuurd. Hij was iedereen te snel af en rondde de counter vijf minuten voor het einde knap af (0-2). Een flinke domper in de titelstrijd voor Promes en consorten, bij wie Maximilian Wöber nog niet bij de selectie zat. Athletic blijft onder Gaizka Garitano nog altijd ongeslagen in La Liga.

Lees ook: Promes hoopt snel basisplaats te veroveren bij Sevilla

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen