Everton slaat slag in de middenmoot tegen Bournemouth met Aké

13 januari 2019, 17:12

Everton heeft zondagmiddag een belangrijke slag geslagen in de middenmoot van de Premier League. In eigen huis had de ploeg aan een kopbal van Kurt Zouma genoeg voor de drie punten tegen Bournemouth, waar Nathan Aké negentig minuten meedeed. Diep in blessuretijd maakte Calvert-Lewin ook nog de bevrijdende tweede treffer (2-0). 

Door de winst stijgt Everton bijna weer naar het linkerrijtje, waar het door de drie nederlagen in de laatste vier Premier League-duels was uitgevallen. Ook Aké, die net als ploeggenoot Callum Wilson naar verluidt in de serieuze belangstelling staat van Chelsea, heeft het de laatste weken lastig met Bournemouth. Inclusief de nederlaag tegen Everton werd er al vijf duels op rij niet gewonnen en incasseerde de ploeg liefst zeventien (!) tegentreffers.

Op Goodison Park hoefde Asmir Begovic slechts eenmaal te vissen. Nadat een afgeslagen corner aan de linkerkant terecht kwam, kon Lucas Digne voorgeven. Hij vond het hoofd van zijn landgenoot Zuma, die hard raak kopte bij de eerste paal. Even daarvoor was een treffer van Richarlison terecht niet toegekend: Aké haalde vlak voor de lijn de poging van de Braziliaan nog weg. Doellijntechnologie bevestigde dat de bal niet geheel over de doellijn was.

In de slotfase zetten de bezoekers nog wel de jacht in op gelijkmaker, maar telkens lag Jordan Pickford in de weg. Zo hield de goalie onder andere Ryan Fraser van het scoren af. Door de zege klimt Everton naar de tiende plaats, terwijl Bournemouth twaalfde blijft staan in de Premier League.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen