Heracles Almelo onderuit in oefenwedstrijd tegen Hannover 96

Heracles Almelo onderuit in oefenwedstrijd tegen Hannover 96

13 januari 2019 – Heracles Almelo heeft zondagmiddag in een oefenduel met Hannover 96 een forse nederlaag geleden: tegen de laagvlieger uit de Bundesliga ging de ploeg van Frank Wormuth in het 120 minuten durende oefenduel met 4-1 onderuit. Silvester van der Water maakte het enige doelpunt namens de Almeloërs.Zonder Vincent Vermeij bij de selectie, hij bleef achter om zijn tijdelijk overgang naar vermoedelijk FC Den Bosch rond te maken, begon Wormuth met zijn gebruikelijke basisopstelling. In die formatie kwam Heracles na tien minuten al op achterstand dankzij Bobby Wood, die de rebound afmaakte. Na een foutje van Janis Blaswich maakte Hendrik Weydandt na 23 minuten ook al de tweede goal voor Hannover 96.

Vlak voor 'de pauze', dus na een klein uur, maakte Wood ook zijn derde goal van dichtbij en zorgde voor een forse achterstand. Een echte afstraffing kwam er niet voor Heracles, want na negentig minuten deed Van der Water - Wormuth stuurde in het tweede bedrijf elf nieuwe namen het veld op - wat terug namens Heracles. Even daarvoor hadden de Duitsers echter ook doel getroffen via Nicolai Müller, waardoor de eindstand was bepaald.

Tien minuten voor het einde werd een doelpunt van Hannover 96, dat ook volop wisselde, nog afgekeurd vanwege een overtreding. Heracles, dat in eigen land bleef tijdens deze winterstop, gaat dus met een nederlaag richting het eerste competitieduel van 2019. FC Groningen is aanstaande zaterdag de opponent.


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019