Atlético Madrid blijft in spoor van Barça dankzij Griezmann

13 januari 2019, 14:01   Bijgewerkt: 13 januari 2019, 16:40

Atlético Madrid heeft zondagmiddag afgerekend met reuzendoder Levante. De ploeg van Diego Simeone had in eigen huis de nodige moeite met de nummer elf van de Primera Division, maar had aan een penalty van Antoine Griezmann, hij verkeert in grootse vorm momenteel, genoeg voor de drie punten. Daardoor vindt Atléti weer aansluiting met koploper FC Barcelona.

Levante had eerder in dit seizoen al gewonnen van Real Madrid in Bernabéu en verrsloeg deze week FC Barcelona in de Copa del Rey en maakte in La Liga bijvoorbeeld meer goals dan Atlético Madrid en De Koninklijke. Toch werd de formatie door de verdedigende machine van Simeone alleraardigst platgelegd. Met 0-5, 4-4 en 2-6 had Levante al diverse zeer doelpuntrijke duels gespeeld, maar had het in de Spaanse hoofdstad ditmaal erg lastig.

Dat gold overigens ook voor de thuisploeg, die wel een stuk sterker werd gedurende het duel. Na een handsbal achterin bij Levante kreeg Atlético Madrid een strafschop, na ingrijpen van de VAR. Daarmee werd de ban door Griezmann alsnog gebroken, nadat een eerdere treffer van Koke nog werd afgekeurd. Voor de Franse spits was het al zijn zesde doelpunt op rij dat hij maakte namens Atlético: sinds 15 december heeft alleen hij nog gescoord namens de ploeg van Simeone.

In de slotfase kreeg de thuisclub nog grote kansen om de bevrijdende tweede goal te maken. Hoewel die niet meer viel, rekende Atlético Madrid dus wel af met reuzendoder Levante. Overigens was het ook een belangrijke zege om in het spoor te blijven van de Catalanen, want de laatste twee duels (waarvan één in de Copa del Rey) speelde Altético nog gelijk. FC Barcelona wordt genaderd tot twee punten, al heeft de koploper van Spanje nog wel een wedstrijd meer te spelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen