Spoorboekje: Leeuwinnen naar Zuid-Afrika, City en Roma in actie

14 januari 2019, 07:00   Bijgewerkt: 13 januari 2019, 21:19

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 14 januari.

Nieuws

Oranje-vrouwen naar Zuid-Afrika

Sarina Wiegman vertrekt met haar 25-koppige selectie, zonder Daniëlle van de Donk, naar Zuid-Afrika voor een oefentrip. De Leeuwinnen gaan een zware trainingsweek tegemoet, waarin ook nog een oefenduel wordt gespeeld tegen het land waar de dames verblijven. Maandag stappen ze op het vliegveld naar het andere continent.

Specials

Ten Hag kijkt positief terug op trainingskamp in Verenigde Staten 

Ajax-trainer Erik ten Hag kijkt met een tevreden gevoel terug op de afsluitende wedstrijd van Ajax in de Florida Cup én op de trainingsweek in Amerika in zijn geheel. De oefenmeester zag zijn ploeg zaterdagmiddag (lokale tijd) in het stadion van Orlando City SC twee keer op achterstand komen, maar was blij met de veerkracht van zijn spelers die in de slotfase zelfs nog over São Paulo FC heen denderden (2-4). 

Wedstrijden

AS Roma - Virtus Entella (21.00 uur)

Met Rick Karsdorp en Justin Kluivert in de selectie kan AS Roma aan de bak in de Coppa Italia. Met het nietige Virtus Entella, acterend op het derde niveau van Italië, hebben de Romeinen uitstekend geloot en lijkt er niks mis te kunnen gaan. Maar áls misgaat, dan ook meteen heel erg mis. Wat dat betreft ligt er wel druk voor de Nederlanders van AS Roma.

Real Sociedad - Espanyol (21.00 uur)

Het gat tussen de onderkant van de subtop en de rode streep is dit seizoen minimaal in La Liga. Espanyol is met een achtste plaats goed bezig, maar het verschil met de nummer achttien is slechts vijf punten. Real Sociedad is met een twaalfde plaats en twee punten minder dan Espanyol ook nog zeker niet veilig. Winst levert voor beide ploeg een mooie positie in de subtop op, maar een verliesbeurt zorgt ervoor dat Sociedad en Espanyol naar beneden moeten kijken.

Manchester City - Wolverhampton Wanderers (21.00 uur)

Na de winstpartij van Liverpool van afgelopen zaterdag weet Manchester City dat het ook in eigen huis drie punten moet pakken om in het spoor van The Reds te blijven. Dat moet het toen tegen Wolverhampton Wanderers, inmiddels de meest recente reuzendoder van de Engeland. De gasten versloegen in december Tottenham Hotspur op Wembley met 1-3 en knikkerden Liverpool uit de FA Cup. Zit er een nieuwe stunt in voor The Wolves?  

Voetbal op TV

17.00 uur: PSV Nieuwjaarsshow, FOX Sports 1, live verslag van de nieuwjaarsbijeenkomst van PSV

21.00 uur: Manchester City - Wolverhampton Wanderers, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen