Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Sarri eist vervanger voor Fabregas en hoopt op Willian

Sarri eist vervanger voor Fabregas en hoopt op Willian

13 januari 2019 – Chelsea-manager Maurizio Sarri heeft na afloop van het moeizaam gewonnen duel tegen Newcastle United (2-1) duidelijk gemaakt dat er een versterking moet komen. De Italiaan wil graag een vervanger aantrekken voor de naar AS Monaco verkaste Cesc Fabregas en hoopt tevens dat Willian in Londen blijft.

De Braziliaanse aanvaller staat volgens Engelse media in de belangstelling van FC Barcelona. Sarri wilde er op de persconferentie na afloop van het duel niet teveel over kwijt. "Ik weet niets over het contract van Willian, dus ik weet niet wat ik moet antwoorden. Jullie willen me iets laten zeggen over iets waar ik niks van afweet."

Mocht Willian vertrekken bij Chelsea, is de spoeling op de vleugels dun bij de nummer vier van de Premier League. Eden Hazard is namelijk omgeturnd tot spits, waardoor Pedro en de jonge Hudson-Odoi de enige goed genoeg geachte vleugelspelers zijn. Sarri is daarom duidelijk. "Naar mijn mening moet Willian blijven."

Naast het aanblijven van Willian, staat het aantrekken van een nieuwe centrale middenvelder hoog op het verlanglijstje van Sarri. Na het vertrek van Fabregas is er buiten Jorginho geen alternatief achter de hand voor Sarri. "We hadden op de bank nu geen speler voor die positie. Ik heb een extra optie nodig."

Ontvang het belangrijkste transfernieuws ook op onze nieuwe Facebook-pagina Transferupdate!

gerelateerd